Γιουβετσάκι Κατσαρόλας με Κιμά

 

από BigMama
Εναλλακτικό, νόστιμο και γρήγορο γιουβετσάκι κατσαρόλας με κιμά. Η συνταγή είναι από την Tzela Antonopoulou και είναι ιδανική όταν ο χρόνος μας πιέζει.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Ζυμαρικά, Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 8 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλ. λάδι
  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό (μπορείτε όμως και μέτριο)
  • ½ φλ. κρασί
  • 1 pummaro
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίτρο νερό
  • μπόλικο τυράκι για σερβίρισμα (κεφαλογραβιέρα)

Οδηγίες

  1. Καβουρδίζω τον κιμά μέχρι να πιει σχεδόν τα υγρά του.
  2. Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζω να σοτάρω.
  3. Προσθέτω το αλάτι το πιπέρι και την κανέλα.!
  4. Σβήνω με το κρασάκι και το γυρίζω μέχρι να εξατμιστεί!!
  5. Προσθέτω το πουμαρό,το νερό και το λάδι.
  6. Βράζω για 5-10 λεπτά και προσθέτω το κριθαράκι. Βράζω για 7 λεπτά και τραβάω από τη φωτιά. (Θα έχει ζουμάκι ακόμα ο κιμάς και το κριθαράκι θα κρατάει).
  7. Αφήνω να τραβήξει το ζουμάκι του και σερβίρω με τυράκι!!!

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Tzela Antonopoulou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx