Γιουβετσάκι Κατσαρόλας με Κιμά
Εναλλακτικό, νόστιμο και γρήγορο γιουβετσάκι κατσαρόλας με κιμά. Η συνταγή είναι από την Tzela Antonopoulou και είναι ιδανική όταν ο χρόνος μας πιέζει.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ φλ. λάδι
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό (μπορείτε όμως και μέτριο)
- ½ φλ. κρασί
- 1 pummaro
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1½ λίτρο νερό
- μπόλικο τυράκι για σερβίρισμα (κεφαλογραβιέρα)
Οδηγίες
- Καβουρδίζω τον κιμά μέχρι να πιει σχεδόν τα υγρά του.
- Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζω να σοτάρω.
- Προσθέτω το αλάτι το πιπέρι και την κανέλα.!
- Σβήνω με το κρασάκι και το γυρίζω μέχρι να εξατμιστεί!!
- Προσθέτω το πουμαρό,το νερό και το λάδι.
- Βράζω για 5-10 λεπτά και προσθέτω το κριθαράκι. Βράζω για 7 λεπτά και τραβάω από τη φωτιά. (Θα έχει ζουμάκι ακόμα ο κιμάς και το κριθαράκι θα κρατάει).
- Αφήνω να τραβήξει το ζουμάκι του και σερβίρω με τυράκι!!!
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". | Tzela Antonopoulou
