Καριόκες! Η πιο τέλεια συνταγή

 

από BigMama
Η πιο τέλεια συνταγή για καριόκες. Εύκολες με λίγα υλικά και καλύτερες από του ζαχαροπλαστείου. Γίνονται πάντα ανάρπαστες.
4,93 από 14 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα γλυκά, Σοκολάτα
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 50 κομμάτια

Υλικά
 

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. καρύδια τριμμένα
  • ποτήρια νερό
  • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 500 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

  1. Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε επί 5 λεπτά για να γίνει το σιρόπι.
  2. Σε μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το κακάο. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο σιρόπι και ανακατεύετε καλά.
  3. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο και την επόμενη μέρα πλάθετε τις καριόκες σε σχήμα κύκλου με διάμετρο περίπου 4 cm και πάχος περίπου 1 cm.
  4. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάτε μια μια τις καριόκες και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετείτε σε λαδόκολλα κια όταν κρυώσουν μπορείτε να τις τοποθετήσετε και σε χαρτάκια ή να τις τυλίξτε με αλουμινόχαρτο.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx