Καρυδόμελο

 

από BigMama
Μικρές μπαλίτσες που κρύβουν μέσα τους τον πιο απίθανο συνδυασμό: μέλι με καρύδια. Θρεπτικά κεράσματα και ιδανικό γλυκό για παιδιά.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 2 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 22 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα, Παιδικά, Χωρίς Γαλακτοκομικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 26 τεμάχια

Υλικά
 

  • 150 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. σουσάμι

Οδηγίες

  1. Αλέθουμε τη φρυγανιά στο μούλτι. Στη συνέχεια τρίβουμε τα καρύδια, προσέχοντας να μην είναι πάρα πολύ χοντροκομμένα. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια και την κανέλα.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να λιώσει εντελώς η ΄ζάχαρη. Θα βράσουμε το μείγμα μόνο για 2 λεπτά. Προσοχή! αν βράσουμε το μείγμα περισσότερη ώρα τότε. όταν κρυώσει το γλυκό θα γίνει πολύ σκληρό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Όσο είναι ακόμη χλιαρό το μείγμα (προσοχή! όχι ζεστό γιατί θα καείτε) , πλάθουμε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού περίπου. Αν το μείγμα σας είναι σαν τρίμματα απλά πιέστε μέσα στην παλάμη σας μέχρι να σχηματιστεί ένα μικρό μπαλάκι. Στη συνέχεια τα κυλάμε μέσα στο σουσάμι. Αν το σουσάμι δεν κολλάει πάνω στο καρυδόμελο, βουτήξτε με πολύ γρήγορες κινήσεις σε ένα ποτήρι με νερό και στη συνέχεια κυλήστε το μέσα στο σουσάμι.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx