Πάστα Ταψιού της Σόφης Τσιώπου
Η πιο διάσημη πάστα ταψιού είναι αυτή της Σόφης Τσιώπου. Ο γλυκός αυτός πειρασμός, έγινε βίντεο από το Pastry Designs και τον Jim Michailidi.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
- 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
- 4 κ.σ. γεμάτες κακάο
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 βανιλίνη
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
- 2 κουτιά morfat σαντιγί
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανιλίνη
Για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. γάλα εβαπορέ
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το ηλιέλαιο. Αναμιγνύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ 23x32 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανιλίνη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στο ζεστό παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε με το μίξερ τα 2 κουτιά morfat μαζί με τη βανιλίνη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
- Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το γλάσο
- Σπάμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το γάλα μας πολύ καλά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στην κρέμα και αφήνουμε το γλυκό πάλι στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια