Μοσχαράκι κοκκινιστό με Χυλοπιτάκι

 

από BigMama
Αγαπημένο μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπιτάκι. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, με πολύ λίγα υλικά.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Επίσημο Δείπνο, Μαγειρική, Μοσχάρι
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Βράσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • ½ κούπα μαϊντανό
  • 1 ντομάτα χωρίς φλούδα
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 γρ. χυλοπιτάκι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το μοσχάρι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις κοκκινίσει το κρέας μας, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το μαϊντανό και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
  • Μέσα στο multi βάζουμε τη ντομάτα και την ψιλοκόβουμε.
  • Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη ντομάτα.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό και τα μπαχαρικά μας. Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, τις δάφνες, πολύ λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο.
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως σωθεί το νερό και προσθέτουμε αν χρειαστεί.
  • Μόλις είναι έτοιμο το κρέας μας, προσθέτουμε ένα λίτρο βρασμένο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυλοπιτάκι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx