Καρυδόπιτα της Άννας

 

από BigMama
Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή καρυδόπιτας, που μας δίνει ένα ανάλαφρο, μοσχομυριστό, σιροπιασμένο κέικ με καρύδια. Συνοδέψτε με μια μπάλα παγωτό βανίλια!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 20 κομμάτια

Υλικά
 

Για την πίτα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κομμάτι από πορτοκάλι

Οδηγίες

  1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Την έφτιαξα σε στρογγυλή φόρμα TEFAL (με τσέρκι) 26 εκ. και έβαλα αντικολλητικό χαρτί μέσα,γιατί δεν αλευρώνουμε.
  3. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτοντας τα ένα ένα να ενωθούν, με το μίξερ και το αφήνουμε.
  4. Προσθέτουμε διαδοχικά τη φρυγανιά, το κονιάκ, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ (κοσκινισμένα),τα καρύδια, και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια μαρίζ ή κουτάλι. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
  5. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 175° C στις αντιστάσεις για 35 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
  6. Όπως είναι ζεστή η πίτα, βάζουμε το σιρόπι που έχει κρυώσει, χωρίς να την κόψουμε (εγώ έκανα μερικές τρυπίτσες με την οδοντογλυφίδα). ΖΕΣΤΗ ΠΙΤΑ,ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ‼‼‼‼‼‼‼
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx