Κέικ Βραζιλιάνικο

 

από BigMama
Λαχταριστό, ζουμερό και αφράτο Κέικ με καρότο και Σοκολατένια επικάλυψη. Μια συνταγή από τη Βραζιλία που αξίζει να δοκιμάσεις.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Σοκολάτα
Κουζίνα Βραζιλία
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 18cm στρογγυλό

Για την επικάλυψη

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγα λεπτά με ένα μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  4. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε σε δόσεις, ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. (Εναλλακτικά και ιδανικά, μπορούμε να βάλουμε το βιτάμ λιωμένο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το καρότο σε ένα μπλέντερ, να τα πολτοποιήσουμε και στη συνέχεια να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά)
  6. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ., ρίχνουμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο. Ελέγχουμε βάζοντας ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ και να βγαίνει καθαρό.
Για την επικάλυψη
  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βιτάμ και το κακάο και τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο.
  2. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και με ένα χοντρό καλαμάκι ή άλλο παρόμοιο σκεύος (εγώ χρησιμοποίηση 4 ξυλάκια από σουβλάκι κρατώντας τα όλα μαζί από την ανάποδη πλευρά), κάνουμε τρύπες σε όλο το κέικ.
  3. Περιχύνουμε την επικάλυψη, όπως είναι ζεστή, σιγά σιγά, πάνω σε όλη την επιφάνεια του κέικ αφήνοντας να εισχωρήσει στο εσωτερικό του γλυκού.
  4. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το απολαμβάνουμε κρύο.

Γενικές Σημειώσεις

* Αν δεν έχετε ζαχαρούχο γάλα, μπορείτε να ετοιμάσετε την επικάλυψη χρησιμοποιώντας
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γάλα πλήρες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κακάο
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε 4-5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και περιχύνετε πάνω στο κέικ.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx