Κέικ Βραζιλιάνικο

 

από BigMama
Λαχταριστό, ζουμερό και αφράτο Κέικ με καρότο και Σοκολατένια επικάλυψη. Μια συνταγή από τη Βραζιλία που αξίζει να δοκιμάσεις.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 2 ψήφοι
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Σοκολάτα
Κουζίνα : Βραζιλία
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος:  18cm στρογγυλό

Για την επικάλυψη

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγα λεπτά με ένα μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Στη συνέχεια αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε σε δόσεις, ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • (Εναλλακτικά και ιδανικά, μπορούμε να βάλουμε το βιτάμ λιωμένο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το καρότο σε ένα μπλέντερ, να τα πολτοποιήσουμε και στη συνέχεια να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά)
  • Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ., ρίχνουμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο. Ελέγχουμε βάζοντας ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ και να βγαίνει καθαρό.

Για την επικάλυψη

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βιτάμ και το κακάο και τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και με ένα χοντρό καλαμάκι ή άλλο παρόμοιο σκεύος (εγώ χρησιμοποίηση 4 ξυλάκια από σουβλάκι κρατώντας τα όλα μαζί από την ανάποδη πλευρά), κάνουμε τρύπες σε όλο το κέικ.
  • Περιχύνουμε την επικάλυψη, όπως είναι ζεστή, σιγά σιγά, πάνω σε όλη την επιφάνεια του κέικ αφήνοντας να εισχωρήσει στο εσωτερικό του γλυκού.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το απολαμβάνουμε κρύο.
Σημειώσεις
* Αν δεν έχετε ζαχαρούχο γάλα, μπορείτε να ετοιμάσετε την επικάλυψη χρησιμοποιώντας
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γάλα πλήρες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κακάο
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε 4-5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και περιχύνετε πάνω στο κέικ.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx