Κέικ λεμονιού

 

από BigMama
Είναι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμο. Αυτό το αρωματικό κέικ με γλάσο λεμονιού, γίνεται πανεύκολα και θα γίνει το αγαπημένο σας.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Για το γλάσο

Οδηγίες

  1. Προετοιμάστε μια φόρμα του κέικ, βουτυρώνοντας και αλευρώνοντάς τη.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη για 2 λεπτά και προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σε δόσεις. Χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Βάλτε το μείγμα στο στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 35 έως 40 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις. Μόλις ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει.
  4. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη πάστα και καλύψτε το κέικ. Αν δεν θέλετε να είναι πολύ ξινό το γλάσο σας, αντικαταστήστε το λεμόνι με νερό.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx