Μπισκότα με ροζ γλάσο
Πανεύκολα Μπισκότα, στολισμένα με ροζ γλάσο. Το γλάσο χρειάζεται μόνο 2 υλικά και εκτός από εμφάνιση, δίνει και απίθανη γεύση στα μπισκοτάκια!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- ½ πορτοκάλι το ξύσμα
- 1 κ.γ. βανίλια υγρή
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το ροζ γλάσο
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή άλλη κόκκινη μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- λίγες σταγόνες νερό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε το αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και τέλος ζυμώνουμε λίγο με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια λεία, απαλή ζύμη.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και σχηματίζουμε μπαλίτσες από τη ζύμη μας, περίπου 18 γρ. για το κάθε μπισκότο.
- Τοποθετούμε τις μπαλίτσες μας με λίγη απόσταση πάνω στο ταψί μας και ψήνουμε για 12-14 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στις αντιστάσεις. Να πάρουν χρώμα από κάτω και ελαφρώς από πάνω.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη μαζί με τη μαρμελάδα, προσθέτοντας λίγες σταγόνες νερό έτσι ώστε να έχουμε ένα αρκετά πηχτό μίγμα.
- Ρίχνουμε μισό κουταλάκι από το γλάσο πάνω σε κάθε μπισκότο και το αφήνουμε με τη μικρή ροή του, να καλύψει ολόγυρα το μπισκότο.
- Εναλλακτικά, ετοιμάστε ένα γλάσο από 50 γρ. τυρί κρέμα, 10 γρ. λιωμένο βούτυρο, 100γρ. άχνη ζάχαρη και 1 κ.σ. μαρμελάδα. Καλύψτε τα μπισκότα σας και διατηρήστε τα στο ψυγείο!
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο