Κολοκυθοκεφτέδες της Μαρίκας

 

από BigMama
Αρωματικοί, ανάλαφροι Κολοκυθοκεφτέδες. Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 30 τεμάχια

Υλικά
 

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 κολοκυθοανθούς
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κ.σ. ρεγκάτο τρυμμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Βάζουμε πάνω τους ένα πιατάκι και πιέζουμε λίγο. Τα αφήνουμε για μισή ώρα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο με τα χέρια μας και πιέζοντάς τα.
  3. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε άλλο αλάτι.
  4. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και με δύο κουτάλια παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
  5. Μόλις κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να βγάλουν το λάδι τους.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Στην κουζίνα της Μαρίκας
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx