Κρεμώδης Σούπα ψητού Κουνουπιδιού

 

από 2lovecooking
Φανταστική Κρεμώδης Σούπα με ψητό Κουνουπίδι, ιδανική για διατροφή και δίαιτα. Έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Γρήγορα Πιάτα, Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικό, Σούπες, Χορτοφαγικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
  • 4-5 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα light προαιρετικά

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε το κουνουπίδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
  2. Στη συνέχεια το βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αν επιλέξουμε να βάλουμε το τυρί κρέμα, το βάζουμε και αυτό τώρα.
  4. Με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιοιούμε καλά ή και στο μούλτι, μέχρι να γίνει μία βελούδινη κρέμα.

Γενικές Σημειώσεις

Μπορούμε να βράσουμε το κουνουπίδι αλλά η γεύση του δεν θα είναι η ίδια, με το ψητό.
Πηγή συνταγής και photo:  Instagram 2lovecooking
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx