Λιγκουίνι με Τόνο

 

από Lina
Al dente ζυμαρικά λινγκουίνι με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και τόνου. Ένα εύκολο και γρήγορο μεσογειακό πιάτο που θα λατρέψετε.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Τόνος
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

Σάλτσα

  • 1 κονσέρβα τόνου -165/195 γρ.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 ml χυμό τομάτας
  • 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι

Ζυμαρικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι

Οδηγίες

  1. Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κ.σ. νερό. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας και τον τόνο. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx