Μελιτζανόπιτα Χωρίς Φύλλο

 

από BigMama
Καλοκαιρινή πίτα με Μελιτζάνες, χωρίς φύλλο! Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και ιδανική για κάθε περίσταση.
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 32cm στρογγυλό

Για τις μελιτζάνες

  • 2 μελιτζάνες 400 γρ.
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • νερό

Για το χυλό

Για τη γέμιση

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. τυρί φέτα

Για το ταψί

Οδηγίες

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με μια κουταλιά σούπας αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω τους για να παραμένουν μέσα στο νερό και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι, και πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες.
  3. Στραγγίζουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά. Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
  4. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρέξ διαμέτρου 32 εκ. με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με φρυγανιά την επιφάνεια και τα τοιχώματα, για να έχουμε μια πιο τραγανή πίτα από κάτω.
  6. Προσθέτουμε το μισό μείγμα του χυλού στο ταψί και το απλώνω σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια απλώνω τη γέμιση ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και σπάμε τη φέτα να πάει παντού. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τον υπόλοιπο χυλό.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180° C για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx