Νηστίσιμο Ινδοκάρυδο Σιροπιαστό
Αυτό το Σιροπιαστό Ινδοκάρυδο είναι ένα νηστίσιμο γλυκό ταψιού, που γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ. Θα γίνει το αγαπημένο σας για τις μέρες της νηστείας.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 350 ml χυμό πορτοκαλιού
- 100 ml αραβοσιτέλαιο
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ κ.γ. σόδα
Για το σιρόπι
- 500 ml νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού και βράζοντας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 100 γρ. από το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
- Λαδώνουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα πυρέξ 20x30 εκ., αλευρώνουμε ελαφρώς και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
- Ψήνουμε το ινδοκάρυδο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αν μπήξουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, να βγαίνει καθαρό.
- Μόλις ψηθεί το ινδοκάρυδο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο