Νηστίσιμο Ινδοκάρυδο Σιροπιαστό

 

BigMama
Αυτό το Σιροπιαστό Ινδοκάρυδο είναι ένα νηστίσιμο γλυκό ταψιού, που γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ. Θα γίνει το αγαπημένο σας για τις μέρες της νηστείας.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 15 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml αραβοσιτέλαιο
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. σόδα

Για το σιρόπι

  • 500 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού και βράζοντας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 100 γρ. από το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
  • Λαδώνουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα πυρέξ 20x30 εκ., αλευρώνουμε ελαφρώς και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  • Ψήνουμε το ινδοκάρυδο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αν μπήξουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, να βγαίνει καθαρό.
  • Μόλις ψηθεί το ινδοκάρυδο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
5 από 5 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx