Νηστίσιμο Ινδοκάρυδο Σιροπιαστό
Αυτό το Σιροπιαστό Ινδοκάρυδο είναι ένα νηστίσιμο γλυκό ταψιού, που γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ. Θα γίνει το αγαπημένο σας για τις μέρες της νηστείας.
Υλικά
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 350 ml χυμό πορτοκαλιού
- 100 ml αραβοσιτέλαιο
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ κ.γ. σόδα
Για το σιρόπι
- 500 ml νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού και βράζοντας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 100 γρ. από το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
- Λαδώνουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα πυρέξ 20x30 εκ., αλευρώνουμε ελαφρώς και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
- Ψήνουμε το ινδοκάρυδο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αν μπήξουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, να βγαίνει καθαρό.
- Μόλις ψηθεί το ινδοκάρυδο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο