Νηστίσιμο Ινδοκάρυδο Σιροπιαστό

 

από BigMama
Αυτό το Σιροπιαστό Ινδοκάρυδο είναι ένα νηστίσιμο γλυκό ταψιού, που γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ. Θα γίνει το αγαπημένο σας για τις μέρες της νηστείας.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )15 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το σιρόπι

  • 500 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού και βράζοντας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 100 γρ. από το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
  • Λαδώνουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα πυρέξ 20x30 εκ., αλευρώνουμε ελαφρώς και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  • Ψήνουμε το ινδοκάρυδο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αν μπήξουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, να βγαίνει καθαρό.
  • Μόλις ψηθεί το ινδοκάρυδο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
5 από 8 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx