Νηστίσιμα Μεθυσμένα Σιροπιαστά με Ινδοκάρυδο

 

από BakeiT
Αυτά τα Νηστίσιμα Μεθυσμένα Σιροπιαστά κεράσματα με Ινδοκάρυδο γίνονται στο άψε σβήσε, με απλά υλικά. Είναι ιδανικά για την περίοδο νηστείας!
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Μπισκότα/Κουλούρια, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 25 κομμάτια

Υλικά
 

Για το Σιρόπι

Για την Γέμιση

  • 200 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
  • 100 γρ, καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ πορτοκάλι το ξύσμα
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

Για την Ζύμη

Οδηγίες

Για το σιρόπι
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού, σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαρμελάδα, τα καρύδια, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα αναμιγνύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις.
  2. Προσθέτουμε σε μπολ τη ρετσίνα, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
  4. Για να ετοιμάσουμε τα μεθυσμένα μας, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη (περίπου 50 γρ.), την πλάθουμε σε μπαλίτσα και στη συνέχεια την ανοίγουμε μέσα στην παλάμη μας.
  5. Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε κάνοντας μπαλίτσες. Δεν βάζουμε πολύ γέμιση καθώς δεν θα κλείνει καλά η ζύμη μας.
  6. Βάζουμε τα μεθυσμένα στο ταψί μας όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα μεθυσμένα μας.
  8. Μόλις ψηθούν τα μεθυσμένα τα σιροπιάζουμε βουτώντας τα στο κρύο σιρόπι. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε το σιρόπι που περίσσεψε.
  9. Τέλος τα καλύπτουμε με ινδική καρύδα. Εναλλακτικά μπορούμε να τα καλύψουμε και με ζάχαρη άχνη.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT  
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx