Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα

 

από Primiso4
Μια νόστιμη πατατοσαλάτα με πέστο. Ετοιμάστε τη μια μέρα πριν. Θα χαρούν οι επισκέπτες και η οικογένεια σας!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Πατάτες, Σαλάτες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Υλικά
 

  • 1 κιλό πατάτες
  • 400 γρ. φασολάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 400 ml ζωμό λαχανικών
  • 5 κ.σ. ξύδι

Για τη σάλτσα πέστο

  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 80 γρ. βασιλικό
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 25 λεπτά. Μόλις βράσουν, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια.
  2. Βάζετε τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το ξύδι και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις είναι έτοιμος ο ζωμός, τον περιχύνετε στις ακόμη ζεστές πατάτες.
  3. Αφήνετε τις πατάτες στην άκρη να κρυώσουν καλά.
  4. Βράζετε τα φασόλια για 10 λεπτά και τα αφήνετε και αυτά στην άκρη.
Για τη σάλτσα πέστο
  1. Καβουρδίστε τα αμύγδαλα και μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζετε σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το βασιλικό , το σκόρδο , την παρμεζάνα, το πιπέρι και το λάδι χτυπήστε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή σάλτσα πέστο.
  2. Τέλος, ανακατεύετε τις πατάτες με τη σάλτσα πέστο και προσθέτετε τελευταία τα φασόλια για να μη σπάσουν.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx