Μακαρονόπιτα με Φύλλο Κανταΐφι

 

από Cookbloggr
Τα λόγια είναι περιττά για αυτή τη λαχταριστή Μακαρονόπιτα με Κανταΐφι και διάφορα τυριά. Για το τραπέζι των εορτών και όχι μόνο!
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Ζυμαρικά, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6 μερίδες

Υλικά
 

  • 200 γρ. πέννες
  • 800 ml γάλα πλήρες
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. τυριά mix
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 συσκευασία κρέμα τυρί
  • 200 γρ. φέτα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 συσκευασία κανταΐφι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
  • Σε μπολ προσθέτουμε τα τυριά, το τυρί κρέμα, τα ζυμαρικά, πιπέρι, αλάτι λίγο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
  • Ανοίγουμε με τα χέρια το κανταΐφι και το «αναμαλλιάζουμε», μέχρι να μην υπάρχουν ίνες ενωμένες. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι.
  • Βάζουμε από πάνω, με ένα πινέλο, λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το μίγμα με τα μακαρόνια.
  • Πάνω στα μακαρόνια απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και από πάνω περιχύνουμε το μίγμα με το γάλα και τα αυγά και προσπαθούμε να πάει παντού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνουμε για μισή ώρα να τραβήξει τα υγρά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα, για 1 ώρα περίπου.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo:  Instagram cookbloggr
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx