Μακαρονόπιτα με Φύλλο Κανταΐφι
Τα λόγια είναι περιττά για αυτή τη λαχταριστή Μακαρονόπιτα με Κανταΐφι και διάφορα τυριά. Για το τραπέζι των εορτών και όχι μόνο!
Υλικά
- 200 γρ. πέννες
- 800 ml γάλα πλήρες
- 4 αυγά
- 200 γρ. τυριά mix
- 100 γρ. γραβιέρα
- 100 γρ. μοτσαρέλα
- 1 συσκευασία κρέμα τυρί
- 200 γρ. φέτα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι-πιπέρι
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 συσκευασία κανταΐφι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
- Σε μπολ προσθέτουμε τα τυριά, το τυρί κρέμα, τα ζυμαρικά, πιπέρι, αλάτι λίγο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
- Ανοίγουμε με τα χέρια το κανταΐφι και το «αναμαλλιάζουμε», μέχρι να μην υπάρχουν ίνες ενωμένες. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι.
- Βάζουμε από πάνω, με ένα πινέλο, λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το μίγμα με τα μακαρόνια.
- Πάνω στα μακαρόνια απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και από πάνω περιχύνουμε το μίγμα με το γάλα και τα αυγά και προσπαθούμε να πάει παντού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνουμε για μισή ώρα να τραβήξει τα υγρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα, για 1 ώρα περίπου.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο