Ψαροσαλάτα ζεστή

από BigMama
Αν δεν σας αρέσουν τα μύδια μπορείτε να τα παραλείψετε. Όμως μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή την ψαροσαλάτα.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Κατηγορία Θαλασσινά & Ψάρια, Μαγειρική, Πατάτες, Σαλάτες
Κουζίνα Γαλλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο, Κατσαρόλα, Σοτάρισμα
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4

Υλικά
 

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • 1 κύβο λαχανικών (το διαλύουμε στο καυτό νερό)
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. σπασμένους κόκκους πιπεριού
  • 450 γρ. φιλέτο άσπρου ψαριού (μπακαλιάρος) κομμένο σε λωρίδες
  • 450 γρ. μύδια καθαρισμένα
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. άνηθο

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδι και τις πατάτες.
  2. Περιχύνετε με το ζεστό ζωμό, το κρασί και το χυμό λεμονιού και κατόπιν προσθέτετε το ψάρι, τους κόκκους πιπεριού και αλάτι.
  3. Βράζετε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες και προσθέτετε τα μύδια.
  4. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά.
  5. Φιλτράρετε και κρατάτε περίπου μισό φλιτζάνι από το ζουμί του φαγητού.
  6. Προσθέτετε σ'αυτό την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
  7. Ανακατεύετε πολύ προσεκτικά και σερβίρετε αμέσως.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx