Ριζότο με θαλασσινά

από BigMama
Αυτή η συνταγή μας ταξιδεύει νοερά έως την Ισπανία αφού θυμίζει έντονα κάτι από παέγια.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Θαλασσινά & Ψάρια, Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα Ισπανική
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4

Υλικά
 

  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ρύζι arborio
  • 1100 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
  • 400 γρ. αποφλοιωμένα κομματάκια ντομάτας
  • 175 γρ. καβουρόψιχα (σουρίμι ή καβούρι κονσέρβας)
  • 225 γρ. καθαρισμένες γαρίδες (φρέσκες βρασμένες)
  • 120 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αφήνετε να σοταριστούν 3 έως 4 λεπτά και ρίχνετε τις πιπεριές. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί από το λάδι.
  3. Προσθέτετε στο ριζότο τον καυτό ζωμό, φλιτζάνι, φλιτζάνι, αφήνοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το υγρό και ανακατεύοντας καλά.
  4. Προσθέτετε τις ντομάτες, την καβουρόψιχα, τις γαρίδες και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
  5. Γαρνίρετε με μαϊντανό, την ώρα που σερβίρετε.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx