Ριζότο με θαλασσινά
Αυτή η συνταγή μας ταξιδεύει νοερά έως την Ισπανία αφού θυμίζει έντονα κάτι από παέγια.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 4 κ.σ. λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 200 γρ. ρύζι arborio
- 1100 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
- 400 γρ. αποφλοιωμένα κομματάκια ντομάτας
- 175 γρ. καβουρόψιχα (σουρίμι ή καβούρι κονσέρβας)
- 225 γρ. καθαρισμένες γαρίδες (φρέσκες βρασμένες)
- 120 ml ξηρό λευκό κρασί
- 4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Instructions
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αφήνετε να σοταριστούν 3 έως 4 λεπτά και ρίχνετε τις πιπεριές. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί από το λάδι.
- Προσθέτετε στο ριζότο τον καυτό ζωμό, φλιτζάνι, φλιτζάνι, αφήνοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το υγρό και ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, την καβουρόψιχα, τις γαρίδες και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό, την ώρα που σερβίρετε.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο