Ριζότο με θαλασσινά

BigMama
Αυτή η συνταγή μας ταξιδεύει νοερά έως την Ισπανία αφού θυμίζει έντονα κάτι από παέγια.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Θαλασσινά & Ψάρια, Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα : Ισπανική
Μέθοδος : Βράσιμο, Κατσαρόλα
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες 4

Υλικά
 

  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ρύζι arborio
  • 1100 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
  • 400 γρ. αποφλοιωμένα κομματάκια ντομάτας
  • 175 γρ. καβουρόψιχα (σουρίμι ή καβούρι κονσέρβας)
  • 225 γρ. καθαρισμένες γαρίδες (φρέσκες βρασμένες)
  • 120 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αφήνετε να σοταριστούν 3 έως 4 λεπτά και ρίχνετε τις πιπεριές. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί από το λάδι.
  • Προσθέτετε στο ριζότο τον καυτό ζωμό, φλιτζάνι, φλιτζάνι, αφήνοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το υγρό και ανακατεύοντας καλά.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, την καβουρόψιχα, τις γαρίδες και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
  • Γαρνίρετε με μαϊντανό, την ώρα που σερβίρετε.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx