Σόκο-Μόκα Γλυκό Ψυγείου

 

από BigMama
Ο συνδυασμός καφέ εσπρέσο με σοκολάτα είναι ακαταμάχητος. Απλό, γρήγορο, πανεύκολο γλυκό Ψυγείου Σόκο-Μόκα, ιδανικό για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 15 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

  • 4 πακέτα μονά σαβαγιάρ
  • 2 φλ. καφέ εσπρέσσο
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 700 ml γάλα φρέσκο (ή όσο λέει η συσκευασία της κρέμας)
  • 350 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 στικ καφέ εσπρέσσο στιγμής
  • 50 γρ, ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ, κουβερτούρα γάλακτος

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο και βουτάμε τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια τα βάζουμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25x15 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος με μια στρώση.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
  3. Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα μέχρι να καλυφθεί.
  4. Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος, μαζί με τα δύο στικ στιγμιαίου εσπρέσο και τη ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ.
  5. Τρίβουμε την κουβερτούρα με ένα χοντρό τρίφτη πάνω στο γλυκό. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx