Γλυκό λεμόνι με κρέμα γιαουρτιού και μπισκότο
Ελαφρύ δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 400 γρ. μπισκότα digestive
- 130 γρ. βούτυρο
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό
- 100 ml κρέμα γάλακτος προαιρετικά για τη διακόσμηση
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
- Για την κρέμα βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά. Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω στο μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει.
- Για τη διακόσμηση μπορούμε να χτυπήσουμε 100 ml κρέμα γάλακτος και να κάνουμε ροζέτες, να βουτήξουμε φέτες λεμονιού σε ζάχαρη, να βάλουμε ξύσμα λεμονιού αλλά και φύλλα δυόσμου.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". | Marina Hatzidaki
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο