Σουτζούκ Λουκούμ

 

από BigMama
Απολαύστε τη μοναδική γεύση του Σουτζούκ Λουκούμ με καρύδια, φτιαγμένο με αγνά υλικά και την παραδοσιακή συνταγή.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 3 μερίδες

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και προσθέτουμε τα καρύδια. Αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
  2. Στραγγίζουμε τα καρύδια και τα περνάμε σε χοντρή κλωστή, με τη βοήθεια μιας βελόνας.
  3. Βάζουμε τα 200 ml νερού σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το νισιστέ και τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το πετιμέζι.
  5. Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει.
  6. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και στο ζεστό μείγμα βουτάμε τις κλωστές με τα καρύδια. Καλύπτουμε καλά γύρω γύρω με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  7. Κρεμάμε το σουτζούκ λουκούμ και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Cook ‘n’ Bake Channel  | Stavroula Zegkin

 

Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx