Σουτζούκ Λουκούμ
Απολαύστε τη μοναδική γεύση του Σουτζούκ Λουκούμ με καρύδια, φτιαγμένο με αγνά υλικά και την παραδοσιακή συνταγή.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 200 ml πετιμέζι
- 200 ml νερό
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. νισιστέ
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- καρύδια πεταλούδα (πεταλούδα)
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και προσθέτουμε τα καρύδια. Αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
- Στραγγίζουμε τα καρύδια και τα περνάμε σε χοντρή κλωστή, με τη βοήθεια μιας βελόνας.
- Βάζουμε τα 200 ml νερού σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το νισιστέ και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το πετιμέζι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει.
- Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και στο ζεστό μείγμα βουτάμε τις κλωστές με τα καρύδια. Καλύπτουμε καλά γύρω γύρω με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Κρεμάμε το σουτζούκ λουκούμ και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Cook ‘n’ Bake Channel | Stavroula Zegkin
