Τρουφάκια Βρώμης με Mερέντα No-Bake

 

από BigMama
Εύκολα κεράσματα για το σπίτι, τη δουλειά ή το σχολείο! Αυτά τα τρουφάκια γίνονται πολύ γρήγορα και τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 5 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 15 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Παιδικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 48 τρουφάκια

Υλικά
 

  • 3 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 3 κούπες κορνφλέικς
  • ½ κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κούπα μερέντα
  • 1 κούπα σιρόπι γλυκόζης
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα φουντουκιού (προαιρετικό)
  • λίγη ζάχαρη άχνη ή κακάο για την επικάλυψη

Οδηγίες

  1. Ανακατέψτε τη βρώμη, τα κορνφλέικς και τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη μερέντα και το σιρόπι γλυκόζης να ζεσταθούν και ανακατέψτε μέχρι να ρευστοποιηθούν λιγάκι. Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα φουντουκιού και ανακατέψτε.
  3. Δουλεύοντας γρήγορα, ρίχνετε το μείγμα μερέντας πάνω από το μείγμα βρώμης και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί καλά. Προσπαθήστε να μην κάνετε το μείγμα πολύ συμπαγές γιατί πρόκειται για τραγανά τρουφάκια που δεν είναι ιδιαίτερα μαλακά.
  4. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, κόψτε λίγο από το μείγμα και κάντε μικρές μπάλες χωρίς να πιέζετε πολύ. Κυλήστε τα κεράσματα μέσα σε ζάχαρη άχνη, σε κακάο (αν σας αρέσει η πικράδα του) ή κάντε ένα μείγμα άχνης-κακάο και κυλήστε τα εκεί.
  5. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx