Χωριάτικη Πίτα στο τηγάνι

 

από Cookbloggr
Και όταν λέω Χωριάτικη Πίτα εννοώ με φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, φρέσκο δυόσμο και αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Μια πεντανόστιμη συνταγή.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 6 κομμάτια

Υλικά
 

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 70 γρ. φέτα
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα προαιρετικά
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Σε μπολ προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά, το ελαιόλαδο και σταδιακά το ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου. Δημιουργούμε μία εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Με την βοήθεια ενός πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη μας. Θέλουμε μια λεπτή ζύμη περίπου 1 με 1,5 εκ. πάχος.
  3. Προσθέτουμε τα υλικά μας στο κέντρο της ζύμης, σαν να γεμίζουμε μία γαλέτα και αφήνουμε περίπου 8 εκ. γύρω γύρω για να κλείσει η πίτα μας.
  4. Ξεκινάμε με το τυρί κρέμα, τις ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι φρέσκο, αλάτι, φέτα τριμμένη και στο τέλος τα υπόλοιπα υλικά .
  5. Γύρω γύρω βρέχουμε με λίγο νερό για να κλείσει εύκολα η ζύμη και γυρνάμε προς τα πάνω και σκεπάζουμε την γέμιση με το ζυμάρι μας.
  6. Πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη από πάνω και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ελάχιστο ηλιέλαιο.
  7. Με την βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί και να πάρει χρώμα.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo:  Instagram cookbloggr
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx