Μηλόπιτα Κέικ
Η πιο αφράτη, γευστική Μηλόπιτα Κέικ που έχετε δοκιμάσει! Μια ακόμη, απλά εξαιρετική, συνταγή της κυρίας Τζένης Τσανακτσίδου.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 28cm στρογγυλό
Για το κέικ
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
- 3 ποτήρι αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Μετράμε όλα τα υλικά με το ίδιο ποτήρι.
Για τη γέμιση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βράζουμε για 15 λεπτά στο χαμηλό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για το κέικ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Με ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το γιαούρτι.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί ή το τσέρκι (Νο28), ρίχνουμε το μισό μείγμα κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε πάνω στο μείγμα κέικ την κρύα γέμιση μήλων και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Τέλος, με προσοχή, βάζουμε πάνω στα μήλα το υπόλοιπο μείγμα κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω σκορπίζουμε λίγα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά. ανάλογα τον φούρνο. Μόλις περάσουν τα πρώτα 30 λεπτά μπορούμε να ελέγξουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και μόλις βγαίνει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο