Γαριδομακαρονάδα

 

από BigMama
Ανακάλυψε την τέχνη της Γαριδομακαρονάδας! Απόλαυσε τη μοναδική γεύση από τις φρέσκες γαρίδες και τα ζουμερά ζυμαρικά με μια εύκολη συνταγή.
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Ζυμαρικά, Θαλασσινά & Ψάρια, Μαγειρική, Μαλακόστρακα
Κουζίνα Ιταλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Σοτάρισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 3 μερίδες

Υλικά
 

  • ½ κιλό γαρίδες φρέσκιες
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • 350 γρ. ζυμαρικά λαζανάκι ή λινγκουίνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • κ.γ. μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα
  • κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 30 ml ούζο
  • 3 ντομάτες φρέσκες ώριμες και ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και το κέλυφος. Αφήνουμε μόνο την ουρά για να μη συρρικνωθεί η γαρίδα όταν τη μαγειρέψουμε και να δείχνει όμορφη.
  2. Τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες τα βράζουμε στο νερό για 15 λεπτά μαζί με το ζωμό λαχανικών.
  3. Εν τω μεταξύ, με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το εντεράκι από τη ράχη, αφού τη χαράξουμε ελαφρώς από την ουρά ως το κεφάλι.
  4. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και σουρώνουμε, κρατώντας το ζωμό τον οποίο θα τον χρειαστούμε για να δώσουμε ένταση στη μακαρονάδα.
  5. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει και ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Σοτάρουμε τις γαρίδες για μισό λεπτό από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη.
  7. Σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε.
  8. Μόλις γυαλίσει και καραμελώσει το κρεμμύδι και βγουν τα αρώματα από το μπούκοβο, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  9. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
  10. Μόλις δέσει λίγο η σάλτσα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  11. Τέλος βάζουμε τις γαρίδες, το βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με την παρμεζάνα .
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx