Μπισκότα cookies

 

από Totama
Γευστικότα soft cookies με πλούσια γεύση σοκολατας!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 18 κομμάτια

Υλικά
 

  • 185 γρ. Αλεύρι
  • 125 γρ. Βούτυρο μαλακωμένο (σε μικρά κομμάτια)
  • 1 Αυγό
  • 4 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. σόδα
  • 180 γρ. Ζάχαρη μαύρη
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 5 γρ. Βανίλια εκχύλισμα
  • 150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι
  2. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια και στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, σε δόσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. (Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες)
  4. Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, με 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx