Κουλουράκια Κανέλας
Πανεύκολα κουλουράκια Κανέλας για τον καφέ, το γάλα, για όλες τις ώρες! Μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε αυτά τα πανεύκολα κουλουράκια!
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 640 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 145 γρ. ελαιόλαδο
- 45 γρ. σπορέλαιο
- 230 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. κακάο
- 1½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, την ζάχαρη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες, το κακάο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Έπειτα το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
- Η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο στο χέρι. Την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
- Στο ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος. Φτιάχνουμε το κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180° C για 15 λεπτά!
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
