Μωσαϊκό Λευκής Σοκολάτας
Το BakeIt μας προτείνει τη δική του εκδοχή για ένα εύκολο και απίθανο Μωσαϊκό Λευκής Σοκολάτας με υπέροχα αρώματα.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 575 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 15 γρ. μέλι
- 225 γρ. μπισκότα
- 25 γρ. λικέρ τριαντάφυλλο ή άλλο της επιλογής σας
- 1 λεμόνι το ξύσμα
- 150 γρ. κεράσια χωρίς σιρόπι
Για Διακόσμηση
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
- κεράσια μαρασκίνο
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να αρχίσει να βράζει.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα, την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα.
- Αποσύρουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε στο μείγμα το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.
- Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι.
- Κόβουμε τα κερασάκια μαρασκίνο σε μικρά κομμάτια (κρατάμε 3-4 για τη διακόσμηση) και τα προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λικέρ.
- Τέλος προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
- Καλύπτουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μόλις κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα και 3-4 ολόκληρα κερασάκια.
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT
