Μπιφτέκια Κοτόπουλου
Μπιφτέκια Κοτόπουλου! Ζουμερά, νόστιμα, εύκολα, γρήγορα και χορταστικά. Πλούσια σε πρωτεΐνη και ιδανικά μικρούς και μεγάλους.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 100 γρ. ψωμί
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1 κ.σ. κρεμμύδι σκόνη
- ½ κ.γ. μπαχάρι σκόνη
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. σουμάκ
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε το ψωμί στο νερό για να μουλιάσει. Έπειτα το στίβουμε καλά για να φύγει το νερό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου, το ψωμί, το σκόρδο σκόνη, το κρεμμύδι σκόνη, το μπαχάρι σκόνη, την πάπρικα καπνιστή, το σουμάκ, την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα ταψί βάζουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας. Τα βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C βαθμούς για 15-20 λεπτά.
- Καλή επιτυχία!
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
