Βασιλόπιτα με Τρούφα και γλάσο Σοκολάτας
Εύκολη, αφράτη Βασιλόπιτα, χωρίς μίξερ, με τρούφα και γλάσο σοκολάτας. Εναλλακτικά ετοιμάστε τη βασιλόπιτα και με γλάσο λευκής σοκολάτας.
Υλικά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 γρ. μαστίχα
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- ½ κ.γ. κακουλέ
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 5 αυγά
- 150 γρ. γάλα
- 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. τρούφα σοκολάτας
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. γάλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα γουδί σπάμε τη μαστίχα μαζί με 2 κ.σ. ζάχαρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες, το μπέικιν, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιγενές μείγμα. Τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε μέσα στο μείγμα το φλουρί και έπειτα το αδειάζουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 24 εκ., την οποία έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.
- Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 160-170° C, για 1 ώρα.
- Mόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο
- Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας βάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα και τα τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα, την αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε το γλάσο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει, την βγάζουμε από το ψυγείο και στολίζουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα, γράφοντας ευχές για τη νέα χρονιά ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο