Μάφιν Frozen Yoghurt με μπανάνα

από BigMama
Ένα ωραίο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 15 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Παγωτά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 μάφιν

Υλικά
 

Για τη βάση

  • 70 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 70 γρ. μέλι
  • 100 γρ. μούσλι δημητριακά
  • 30 γρ. φυστίκια αλατισμένα

Για την κρέμα μπανάνας

  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%

Για τη διακόσμηση

  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα ή νιφάδες

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το φυστικοβούτυρο με το μέλι να λιώσουν.
  2. Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια και τα προσθέτουμε μαζί με τα μούσλι στην κατσαρόλα.
  3. Σε μια 12άρα φόρμα για μάφιν τοποθετούμε χαρτάκια ψησίματος και μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα. Με τη βοήθεια ενός μικρού ποτηριού πιέζουμε το μείγμα να σφίξει.
  4. Πολτοποιούμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού και αναμιγνύουμε με το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα γιαουρτιού στα 12 μάφινς.
  5. Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσουν.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx