Ελαφρύ Γιαουρτογλυκό Ψυγείου με Ανανά

 

από BigMama
Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ανανά και γιαούρτι. Ένα πολύ δροσερό, εξωτικό, εύκολο γλυκό που γίνεται με ελάχιστα υλικά, μέσα σε λίγα λεπτά.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 10 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15

Υλικά
 

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ (200 γρ.)
  • 1 κουτί κονσέρβα ανανά
  • 350 ml φυτική σαντιγύ
  • κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 150 γρ. χοντροκομμένα καρύδια

Οδηγίες

  1. Στραγγίζουμε τον ανανά κρατώντας το χυμό του, και τον κόβουμε σε κομματάκια. Τον αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο χυμό του ανανά βουτάμε γρήγορα (αρκετά γρήγορα!) τα σαβαγιάρ και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25 x 35 εκ., με τη ζαχαρωμένη τους πλευρά προς τα πάνω.
  3. Χτυπάμε τη σαντιγύ με ένα μίξερ χειρός και μόλις σφίξει, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον ανανά. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα σαβαγιάρ. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
  4. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, να κρυώσει καλά.

Video

@bigmamacooks.gr Ελαφρύ Γιαουρτογλυκό Ψυγείου με Ανανά #bigmamacooks #συνταγές #συνταγή #dessert #recipe #easydessertrecipe ♬ Sunny Day - Ted Fresco
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
3
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx