Γλυκό λεμόνι με κρέμα γιαουρτιού και μπισκότο

 

από BigMama
Ελαφρύ δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 10 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
  2. Για την κρέμα βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά. Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω στο μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει.
  3. Για τη διακόσμηση μπορούμε να χτυπήσουμε 100 ml κρέμα γάλακτος και να κάνουμε ροζέτες, να βουτήξουμε φέτες λεμονιού σε ζάχαρη, να βάλουμε ξύσμα λεμονιού αλλά και φύλλα δυόσμου.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Marina Hatzidaki
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx