Αφράτο Ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα

 

από BigMama
Αν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό, φτιάξτε αυτό το εύκολο ρολό παντεσπάνι, με ελάχιστα υλικά, που όλοι έχουμε στα σπίτια μας.
5 από 6 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τα αυγά για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τμηματικά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και προσθέστε τα τμηματικά στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα, για να μη χαθεί ο όγκος.
  4. Σε ένα ταψί 25x35 εκ. (ιδανικό είναι το ταψί το φούρνου) στρώστε μια λαδόκολλα, αδειάστε το μείγμα και απλώστε το ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το παντεσπάνι.
  6. Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε μια πετσέτα με ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη μαρμελάδα, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό στις άκρες.
  7. Όπως είναι ακόμη ζεστό το παντεσπάνι και με τη βοήθεια της πετσέτας, το τυλίγουμε σε ρολό. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη και είναι έτοιμο!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx