Γλυκά Μπαστούνια Σφολιάτας

 

από BigMama
Γρήγορο γλυκό σνακ με τραγανή σφολιάτα και γέμιση από φουντούκια. Τα γλυκά αυτά σπιράλ είναι εθιστικά και δεν μπορεί ποτέ να φας μόνο ένα.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Γλυκές ζύμες, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 24 τεμάχια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια, τη ζάχαρη, το αυγό και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα. σε όλη την επιφάνεια, το μείγμα φουντουκιού. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.
  3. Κόβουμε το φύλλο στη μέση οριζόντια, έτσι ώστε να έχουμε δύο μακριές λωρίδες.
  4. Από την κάθε λωρίδα κόβουμε κάθετα λωρίδες με πάχος περίπου 1 εκ.,, τις στρίβουμε σε σπιράλ και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180° C, για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια αφήνουμε τα μπαστουνάκια να κρυώσουν.
  6. Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ζεστό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπαστουνάκια. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να στεγνώσει το γλάσο.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx