Ρύζι με πολύχρωμες πιπεριές

 

από Lina
Ένα γευστικό και παράλληλα υγιεινό γεύμα με ρύζι και πολύχρωμές πιπεριές. Λίγα υλικά, τα οποία σωστά συνδυασμένα, απογειώνουν το πιάτο σας.
4,50 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Ρύζι
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Σοτάρισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

Πιπεριές

  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά ή 4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
  • 100 ml λάδι
  • 100 ml νερό
  • 4 κ.σ. σόγια σος
  • κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι

Ρύζι

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τα μανιτάρια, κάθετα στα τέσσερα, σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  3. Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις πιπεριές, σοτάρουμε, και μετά τα μανιτάρια. Βάζουμε πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, για περίπου 45 λεπτά, ωσότου εξατμιστεί το νερό. Αν απαιτείται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Αφού μείνουν μόνο με το λάδι, ρίχνουμε τη σόγια σος και σοτάρουμε ακόμη λίγο.
  4. Ετοιμάζουμε το ρύζι της προτίμησής μας.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx