Αφράτα Ψωμάκια Dinner Rolls

 

από Nina
Απίστευτα μαλακά, αφράτα ψωμάκια με 6 μόνο υλικά. Γίνονται πανεύκολα και είναι πραγματικά πεντανόστιμα. Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Μαγειρική, Ψωμιά & Ζύμες
Κουζίνα Αμερικάνικη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 24 τεμάχια

Υλικά
 

  • κούπα χλιαρό γάλα (40°C περίπου)
  • 4 κ.σ. βιτάμ ή βούτυρο λιωμένο
  • κ.γ. ξηρή μαγιά
  • κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω
  • 2 κ.σ. βιτάμ ή βούτυρο για επάλειψη

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια. Βάζουμε τόσο αλεύρι που να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που όμως δεν θα κολλάει. Αν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε με το γάντζο για 2 λεπτά. Αν ζυμώσουμε με τα χέρια, ζυμώνουμε 8-10 λεπτά.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, για 1 ώρα περίπου.
  4. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε σε 24 ίσα κομμάτια και αφού τα πλάσετε ελαφρώς σε μπαλίτσες, τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί ύ πυρέξ διαστάσεων 22x32 εκ. Αφήνετε για άλλη μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
  6. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, αλείφουμε αμέσως με το λιωμένο βούτυρο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι πριν τα σερβίρουμε.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx