Αφράτα ψωμάκια για Burger

 

από BigMama
Ποιος είπε ότι τα σπιτικά ψωμάκια δεν γίνονται αφράτα; Ακολουθήστε τα βήματα αυτής της συνταγής και θα απολαύστε τα δικά σας αφράτα ψωμάκια για burger.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 25 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Μαγειρική, Παιδικά, Ψωμιά & Ζύμες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 8 τεμάχια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, το βούτυρο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
  2. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασσιαστεί.
  3. Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο να γίνουν πιο πλακέ. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
  4. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
  5. Μόλις βγουν από το φούρνο αλείφουμε πάλι με βούτυρο.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx