Αλμυρό Κέικ Μπρόκολου

 

από 2lovecooking
Αλμυρό Κέικ Μπρόκολου, με απίθανη φρεσκάδα στη γεύση του, από τα φύλλα βασιλικού και το ξύσμα λεμονιού που έχει μέσα. Θα το λατρέψετε!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 8 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 21cm στρογγυλό
  • 450 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 120 γρ, αλεύρι κοσκινισμένο
  • κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 3 ασπράδια αυγού
  • ½ κούπα φύλλα βασιλικού
  • κ.γ. κουρκουμά σκόνη
  • 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο και μερικές ροδέλες για διακόσμηση
  • 1 κ.γ. σουσάμι άσπρο
  • 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 3 κ.σ. λάδι

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα μπουκετάκια και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να καραμελώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  4. Χτυπάμε τα αυγά με το μιξεράκι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλή φόρμα με 21 εκ. διάμετρο, λαδώνουμε και ρίχνουμε λίγο σουσάμι στον πάτο και περιμετρικά. Ρίχνουμε το μίγμα και διακοσμούμε με τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
  6. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo:  Instagram 2lovecooking
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx