Αλμυρό Στρούντελ με Κιμά και Μανιτάρια

 

από BigMama
Τραγανό, αλμυρό Στρούντελ, με πλούσια γέμιση από κιμά και μανιτάρια. Μια απίθανη συνταγή από τη Σεφ Νικόλ Μαρίνου.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Κιμάς, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 5 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 350 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 φλ. τσ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. τσ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη

  • 1 κρόκο αυγού
  • σουσάμι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στη συντήρηση να ξεπαγώσει από την προηγούμενη ημέρα.
  2. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το μπαχάρι και τη γλυκιά πάπρικα μέχρι να γίνει σπυρωτός. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μέσα στον κιμά αφήνουμε 2 λεπτά να σοταριστούν όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νερό (περίπου 1 φλ.τσ.), αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε τον μαϊντανό. Όταν είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη γραβιέρα .
  5. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα και βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση του κιμά απλώνοντας με ένα κουτάλι. Αφήνουμε περιθώριο γύρω γύρω περίπου 3 δάχτυλα. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις πλαγιές μεριές του φύλλου και σκεπάζουμε τη ζύμη με την επάνω και κάτω μεριά προς τα μέσα και πλέκουμε ακτινωτά, με προσοχή να μη βγει έξω η γέμιση.
  6. Τοποθετούμε το στρούντελ με τη λαδόκολλα επάνω σε ρηχό ταψί και αλείφουμε με ένα πινελάκι τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  8. Όταν κρυώσει κόβουμε σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: @marinou_nicol | Chef Νικόλ Μαρίνου
Βρείτε τη σελίδα της Νικόλ στο Facebook εδώ: Μαρινου Νικολ
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx