Αμαρετίνι (Amarettini)

 

από BigMama
Ιταλικά τραγανά μπισκότα με αμύγδαλα. Ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ σας ή για να τα χρησιμοποιήσετε ως υλικό για την παρασκευή άλλων γλυκών.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Χωρίς Γλουτένη
Κουζίνα Ιταλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 60 τεμάχια

Υλικά
 

  • 2 ασπράδια αυγού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα σε πούδρα
  • 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
  • 2 φακελάκια βανιλέτα
  • λίγη ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C στις αντιστάσεις ή στους 130° C στον αέρα.
  2. Με τη βοήθεια ενός μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά και σε δόσεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αμαρέτο.
  4. Τέλος με τη βοήθεια μια σπάτουλας ενσωματώνουμε στο μείγμα, με ελαφριές κινήσεις, το αμύγδαλο.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη διαμέτρου 6 mm και σχηματίζουμε αμαρετίνι διαμέτρου 1 cm, πάνω στο ταψί μας, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  6. Τοποθετούμε το ταψί στο κάτω τρίτο του φούρνου και ψήνουμε για 25 λεπτά
  7. Αφαιρούμε τα αμαρετίνι από το φούρνο και τα τραβάμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx