Αμαρετίνι (Amarettini)
Ιταλικά τραγανά μπισκότα με αμύγδαλα. Ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ σας ή για να τα χρησιμοποιήσετε ως υλικό για την παρασκευή άλλων γλυκών.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 2 ασπράδια αυγού
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα σε πούδρα
- 2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
- 2 φακελάκια βανιλέτα
- λίγη ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C στις αντιστάσεις ή στους 130° C στον αέρα.
- Με τη βοήθεια ενός μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε σταδιακά και σε δόσεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αμαρέτο.
- Τέλος με τη βοήθεια μια σπάτουλας ενσωματώνουμε στο μείγμα, με ελαφριές κινήσεις, το αμύγδαλο.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη διαμέτρου 6 mm και σχηματίζουμε αμαρετίνι διαμέτρου 1 cm, πάνω στο ταψί μας, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε το ταψί στο κάτω τρίτο του φούρνου και ψήνουμε για 25 λεπτά
- Αφαιρούμε τα αμαρετίνι από το φούρνο και τα τραβάμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
