Μπριάμ Τουρλού

 

από BigMama
Μπριάμ ή Τουρλού! Όπως και να το πεις αυτό το απλό φαγητό από ανάμικτα λαχανικά, ψημένα στο φούρνο, είναι σίγουρα πεντανόστιμο!
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Ορεκτικά, Χορτοφαγικά, Χωρίς Γαλακτοκομικά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 άτομα

Υλικά
 

  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 μανιτάρια άσπρα
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml βαλσάμικο
  • 4-5 φύλλα δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη
  • 250 ml χυμό ντομάτας

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C στις αντιστάσεις.
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί, να καλύψουν όλη την επιφάνεια χωρίς να αφήσουν κενά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι, το βαλσάμικο, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να σωθούν τα υγρά.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx