Εύκολα cookies με σοκολάτα και βρώμη

 

από BigMama
Υγιεινά cookies με βρώμη, σοκολάτα και μέλι, χωρίς ζάχαρη. Μια πολύ εύκολη συνταγή του Jim Michailidi που δεν χρειάζεται μίξερ.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 12 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 27 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Παιδικά, Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 20 τεμάχια

Υλικά
 

  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 170 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 65 γρ. σταφίδες

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το βούτυρο και το χυμό πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αν δείτε ότι δεν ανακατεύτηκαν μην ανησυχήσετε καθώς θα ομογενοποιηθούν με το ζύμωμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη, τις σταγόνες σοκολάτας και τις σταφίδες και ζυμώνουμε το μείγμα μας με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στον αέρα και στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  5. Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι και αφού πάρουμε μια μικρή δόση από τη ζύμη, πλάθουμε μια μικρή μπάλα και έπειτα την πιέζουμε με την παλάμη μας για να γίνει λεπτή και να πάρει τη μορφή του cookie. Βάζουμε το cookie στο ταψί και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  6. Ψήνουμε τα cookies για 10-12 λεπτά στον προθερμασμένο μας φούρνο.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx