Τούρτα Αμυγδάλου της Τζένης

 

από BigMama
Η ωραιότερη, εύκολη, γευστική, υπέροχη, αφράτη Τούρτα Αμυγδάλου που έφτιαξε η κ. Τζένη Τσανακτσίδου και θα φτιάξεις και εσύ!

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Τούρτα Αμυγδάλου
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος:  28cm στρογγυλό

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι νερού νερό
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. φυτική κρέμα
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • κερασάκια
  • καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για το παντεσπάνι:

  • Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι Ν.28, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
  • Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε 2 δίσκους.

Για το σιρόπι:

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για την κρέμα:

  • Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ μαζί με το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, τη βανίλια και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει.
  • Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι, σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι, ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τον άλλο πάτο από παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε.
  • Απλώνουμε την φυτική κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό και στολίζουμε με κερασάκια και μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx