Τούρτα Αμυγδάλου της Τζένης
Η ωραιότερη, εύκολη, γευστική, υπέροχη, αφράτη Τούρτα Αμυγδάλου που έφτιαξε η κ. Τζένη Τσανακτσίδου και θα φτιάξεις και εσύ!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 28cm στρογγυλό
Για το παντεσπάνι
- 5 αβγά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 155 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι νερού νερό
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
Για την κρέμα:
Για την επικάλυψη:
- 500 γρ. φυτική κρέμα
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- κερασάκια
- καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι Ν.28, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
- Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε 2 δίσκους.
Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για την κρέμα:
- Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ μαζί με το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, τη βανίλια και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη συναρμολόγηση:
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει.
- Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι, σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι, ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τον άλλο πάτο από παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε.
- Απλώνουμε την φυτική κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό και στολίζουμε με κερασάκια και μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο