Εύκολο & Πεντανόστιμο Πεϊνιρλί
Μια τέλεια και πολύ εύκολη συνταγή για να κάνετε τα δικά σας σπιτικά πεϊνιρλί από το Jim Michailidi.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 1 κ.σ. μαγιά στιγμής
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 ml χλιαρό νερό
- 60 ml χλιαρό γάλα
- 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. τυρί γκούντα
- 130 γρ. παριζάκι
- μαυροπίπερο
- 1 αυγό
Οδηγίες
- Στο μπολ της κουζινομηχανής βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το νερό, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε με το γάντζο για 7 λεπτά. (Αν δεν έχετε κουζινομηχανή, θα κουραστείτε λίγο περισσότερο κάνοντας την ίδια διαδικασία με το χέρι)
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Τρίβουμε το τυρί και το βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το παριζάκι σε κυβάκια και το ανακατεύουμε μαζί με το τυρί. Προσθέτουμε το πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια βγάζουμε τη ζύμη μας, την κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και μετά τη χωρίζουμε σε 4 μικρότερες ίσες μπάλες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουσραστούν για 20 λεπτά.
- Μόλις περάσει ο χρόνος αναμονής, παίρνουμε μια μπάλα και την ανοίγουμε με έναν πλάστη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Το μήκος θα είναι περίπου 25 εκ. και το πλάτος περίπου 20 εκ.
- Ρολάρουμε λίγο τη ζύμη από τη μακριά πλευρά προς το κέντρο, και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε λίγο κενό στη μέση, όπου θα μπει η γέμιση και στο πάνω και στο κάτω μέρος ενώνουμε τη ζύμη πιέζοντας έτσι ώστε να σχηματιστεί μια "βαρκούλα". Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
- Μοιράζουμε τη γέμιση τυριού στις βαρκούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.
- Μόλις ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια, βγάζουμε τα πεϊνιρλί από το φούρνο και αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο τη ζύμη.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά και τα αλλαντικά με αυτά της αρεσκείας σας.
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis

