Φανουροπιτάκια

 

από BigMama
Φανουροπιτάκια από την κυρία Τζένη Τσανακτσίδου. Είναι πεντανόστιμα και αφράτα και επειδή είναι ατομικά προσφέρονται με ευκολία!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 30 φανουροπιτάκια

Υλικά
 

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
  • 300 γρ. σπορέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 150 γρ. σταφίδες
  • άχνη ζάχαρη προαιρετικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και την ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και σιγά-σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
  4. Τέλος ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
  5. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια, ίση ποσότητα στο καθένα και στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά, φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
  6. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx