Φανουροπιτάκια
Φανουροπιτάκια από την κυρία Τζένη Τσανακτσίδου. Είναι πεντανόστιμα και αφράτα και επειδή είναι ατομικά προσφέρονται με ευκολία!
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
- 300 γρ. σπορέλαιο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα σκόνη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 200 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 150 γρ. σταφίδες
- άχνη ζάχαρη προαιρετικά
Οδηγίες
- Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Διαλύουμε την σόδα στον χυμό μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και την ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα και σιγά-σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.
- Τέλος ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
- Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια, ίση ποσότητα στο καθένα και στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά, φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
- Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
