Φασολάκια φούρνου

 

από Lina
Φασολάκια λαδερά στο φούρνο και όχι στην κατσαρόλα. Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής η οποία κάνει τα φασολάκια πεντανόστιμα.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Κυρίως Γεύμα, Λαδερά, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα, Χορτοφαγικά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό φασολάκια πλατιά ή στρογγυλά, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 125 ml χυμό τομάτας
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, το καρότο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  2. Σε ταψί, βάζουμε τα φασολάκια και τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό τομάτας. Το λάδι και τα μπαχαρικά, προσαρμόζοντας τις αναλογίες στις γευστικές σας συνήθειες. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε νερό, να τα σκεπάζει ως τη μέση.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 90 λεπτά. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη λιώσουν και τα αφήνουμε να ψηθούν, ώστε να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx